Met man en macht wordt gewerkt aan de opening van de tijdelijke nachtclub De Kelder in het oude V&D-pand. De pop-up locatie opent morgen voor het eerst de deuren en Haarlem105 nam vast een kijkje.
“We hebben veel uitdagingen maar gelukkig zijn er veel mensen die ons helpen dus het gaat helemaal goed komen”, zegt uitbater Jeroen Smallegange. “De koelkasten staan er, het bier is geleverd en de lampen hangen. We moeten nu alleen nog alle losse eindjes bij elkaar brengen en dan gaan we morgen open.”
Lees ook: Datum openingsweekend De Kelder bekend: ‘Toffe programmering op een iconische plek’
De opening morgenavond is alleen voor genodigden. “Dan kunnen we kijken of alles werkt en een dankwoord uitspreken naar iedereen die ons heeft geholpen. Ook de gemeente zal hierbij aanwezig zijn. Zaterdag is een openingsfeest voor het publiek met toffe optredens.”
Bekijk hieronder de reportage bij De Kelder. Tekst loopt door onder de video.
De Kelder is tot eind januari open omdat de gemeente van de ruimte een fietsenstalling gaat maken. Tot die tijd vinden er clubnachten en culturele evenementen plaats. Smallegange geeft toe dat het veel werk is voor de drie maanden. “Het zou te gek zijn als we het kunnen laten eindigen in de week van de Haarlemse Nacht in maart. Maar de planning is voor nu wel dat het eind januari stopt.”
“Het gaat erom dat we iets tofs hebben neergezet”
– Jeroen Smallegange, uitbater De Kelder
Voor Smallegange is de korte periode van De Kelder geslaagd als het publiek zich achteraf afvraagt waarom zoiets niet in de stad bestaat. “Het gaat erom dat Haarlem het gevoel heeft dat we hier met z’n allen iets heel tofs hebben neergezet waar heel veel mensen onderdeel van zijn geweest.”
Opening live bij Haarlem105
De opening van De Kelder is morgenavond live te volgen bij Haarlem105 op radio, internet en televisie. Tijdens de uitzending zullen LP’s gedraaid worden, er komen Haarlemse dj’s optreden en er schuiven verschillende gasten aan.
Bekijk ook: Inloopavond pop-up locatie De Kelder drukbezocht: ‘Gaan iets gaafs creëren’